Het was een dag met wat onder de radar spelers die zijn vastgelegd. De meest in het oog springende speler die een contract heeft getekend is oude vos Adam Wainwright. De inmiddels 39-jarige pitcher komt al zijn hele carrière uit voor de St.Louis Cardinals en hij heeft besloten om minimaal nog één jaar langer door te gaan. Ondertussen versterkten de Cubs, Marlins en wederom de New York Mets zich op pitchersgebied en de San Fransisco Giants kapen een speler weg bij de buren van de Athletics.

Wainwright blijft op het vertrouwde honk

De 39-jarige Wainwright blijft de Cardinals nog minimaal één jaar trouw nadat hij een eenjarig contract heeft getekend met een waarde van 8 miljoen dollar. De oude vos laat al jarenlang een stabiele productie zien in St.Louis en de front office van de Cardinals zal hopen dat Wainwright blessurevrij blijft en zijn vertrouwde niveau vasthoudt.

Het vastleggen van Wainwright zorgt ervoor dat de rotatie van de Cardinals uit alleen maar bekende gezichten bestaat. Alle startende pitchers stonden vorig jaar ook al onder contract. De club zal hopen dat Flaherty een stap in zijn ontwikkeling maakt en zich ontpopt als ace van de staf. Wainwright zal de rotatie voorzien van een stabiele factor, maar hij zal het verschil niet meer gaan maken op zijn leeftijd.

Alex Avila naar de Nationals

De Washington Nationals waren naarstig opzoek naar catchers. Zij hebben zich gisteren versterkt met de 34-jarige Alex Avila. Avila speelde jarenlang voor Detroit alvorens hij terechtkwam in een cyclus van kortlopende contracten en vele verhuizingen. De lijn met korte contracten wordt doorgetrokken naar de Nationals, want ook dit keer betreft het een contract voor slechts één jaar.

Avila zal aan slag het verschil niet gaan maken voor de Nationals, maar is wel iemand met een bovengemiddeld OBP (On Base Percentage). Verdedigend gezien heeft Avila met name succes bij het uitgooien van honkstelers. Qua pitch framing behoort Avila tot de slechtere catchers in de Major leagues.

Bij de Nationals zal Avila de tijd achter de plaat delen met Yan Gomes.

Cubs nemen gok met Kohl Stewart

De Chicago Cubs hebben Kohl Stewart vastgelegd met een éénjarig contract ter waarde van $750.000. De 26 jarige pitcher stond jarenlang te boek als een veelbelovend talent, maar hij heeft zijn belofte nog niet kunnen inlossen. Na matige prestatie’s bij de Twins tekende Stewart vorig seizoen bij de Oriolos. Echter, omdat hij diabetes patiënt is heeft hij ervoor gekozen om afgelopen seizoen niet in actie te komen. Nu probeert hij zijn carrière weer op te pakken bij de Cubs.

De Cubs nemen een gok met weinig risico. De contractuele verplichting is in Major league termen gering. Mocht Stewart erin slagen zijn potentie alsnog waar te maken dan hebben de Cubs een welkome versterking voor hun rotatie. Mocht het mislukken dan zullen wij Stewart weinig in actie zien aankomend jaar.

Bron foto : “Adam Wainwright”by bk1bennett – Under Creative Commons license

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *