[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

“I won’t be happy until we have every boy in America between the ages of six and sixteen wearing a glove and swinging a bat.”  — Babe Ruth

Hoe kun je een weblog over honkbal beter beginnen dan met een quote van de beste honkbalspeler aller tijden? Deze vraag heb ik mij meerdere keren gesteld. Het antwoord bleef, ondanks enkele goede ingevingen; Niet. Ik ga het dan ook niet proberen.

Babe Ruth, een legende in de honkbalwereld, is dankzij zijn prestaties op het honkbalveld een sport overschrijdend bekendheid. Zelfs in Europa, waar honkbal bij lange na, niet zo populair is als in Amerika klinkt de naam van ‘The Babe’ bij de meeste mensen bekend in de oren. Mede dankzij de verhalen over zijn roemruchte carrière ben ik ertoe gekomen om deze site te beginnen.

Wat is de bedoeling van deze website?

In Nederland bestaan wel websites die aandacht besteden aan honkbal, maar tot op heden bestaat er niet een site die zich volledig focust op de geschiedenis van de sport, de mooie verhalen, de tragiek achter sommige verhalen of de schoonheid van het spel. Daar wil ik verandering in brengen.

Ook wil ik de lezer meenemen in de wereld van de sabrmetriek, oftewel (in andere woorden) honkbalkunde. Sabrmetriek (Sabermetrics in het Engels) is het verzamelwoord voor onderzoek op basis van honkbalstatistieken.

Tot slot zal er ook aandacht zijn voor boeken over honkbal. De geschiedenis van de sport bestaat voort in de boeken die erover zijn geschreven. Vele duizenden boeken zijn geschreven over de sport en die verdienen (bijna) allemaal onze aandacht!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *