De Atlanta Braves hebben Billy Hamilton geclaimd van de waivers-lijst. De 28-jarige Hamilton vult een gat op bij de Braves die is ontstaan door blessures van Nick Markakis en Ender Inciarte. Als gevolg van deze blessures waren de Braves opzoek naar linkshandige slagmensen en Hamilton zal hierin als noodverband dienen. Daarnaast is de snelheid van de voormalig Royal een wapen in gelijk opgaande wedstrijden. Als pinch-runner kan Hamilton van enorme waarde zijn voor een play-off-team.

 Aan slag zal Hamilton weinig toevoegen aan zijn nieuwe ploeg. Over zijn gehele major league carrière slaat de centerfielder een magere .242/.296/.326. Dit seizoen presteert hij nog slechter met een slashline van .211/.275/.269. De belangrijkste waarde van Hamilton ligt dan ook in zijn defensieve kwaliteiten en in zijn sprintsnelheid.

Ondanks dat Hamilton dit jaar ook iets langzamer is geworden (gemeten via statcast) zullen de Braves hem vooral zien als een potentiele pinch-runner en verdedigende wissel bij een voorsprong. De Braves zijn nagenoeg verzekerd van de play-offs en vooral in dergelijke cruciale wedstrijden kan een sterke pinch-runner het verschil maken tussen winst of verlies.

Bron:MLBtraderumor

Foto via Flickr: Global Good Group

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *