George Herman “Babe” Ruth Jr., geboren op 6 februari 1895 in Baltimore, Maryland, was een van de meest iconische spelers in de geschiedenis van de honkbal. Hij begon zijn honkbal carrière op jonge leeftijd in St. Mary’s Industrial School for Boys, een reformatorische school waar hij de sport leerde spelen.

Hij maakte zijn professionele debuut in 1914 bij de Baltimore Orioles van de International League. Hier vestigde hij zich als een dominante pitcher, maar speelde ook als outfielder als hij niet op de heuvel stond. In 1915 werd hij verkocht aan de Boston Red Sox en begon hij zich te ontwikkelen als een van de beste slagmannen in het honkbal. In 1918 leidde hij de Red Sox naar een World Series-overwinning.

In 1919 werd Babe Ruth verkocht aan de New York Yankees, waar hij een van de beroemdste en invloedrijkste spelers in de geschiedenis van de sport zou worden. Hij was de drijvende kracht achter de succesvolle jaren van de Yankees en won vijf World Series met het team. Hij vestigde talloze records, waaronder het meeste aantal home runs in een seizoen (60 in 1927) en het meeste aantal carrière home runs (714).

Naast zijn geweldige slagvaardigheid, was Ruth ook een geweldige pitcher. Hij won 94 wedstrijden als pitcher en hierbij had hij een ERA van 2.28. In 1916 gooide hij een perfecte wedstrijd, waar hij alle 27 tegenstanders uitschakelde.

Babe Ruth was niet alleen bekend om zijn ongelooflijke prestaties op het veld, maar ook om zijn uitbundige persoonlijkheid. Hij was bekend om zijn liefde voor eten en drinken en zijn wilde buiten-veldse streken. Maar hij was ook betrokken bij goede doelen, met name bij kinderziekenhuizen. Hij werd vaak beschouwd als een ambassadeur van het honkbal, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten.

Babe Ruth stopte met honkballen in 1935 en werd bij de eerste mogelijkheid in 1936 verkozen tot de Hall of Fame. Na zijn loopbaan begon Ruth te worstelen met gezondheidsproblemen. In 1948 werd bij hem kanker geconstateerd en hij overleed op 16 augustus 1948. Zijn begrafenis was een landelijk evenement en duizenden mensen kwamen afscheid nemen van deze honkbal en Amerikaanse legende.

Babe Ruth wordt algemeen beschouwd als een van de grootste honkballers aller tijden en zijn indrukwekkende prestaties worden nog steeds gevierd. Zijn invloed op de sport en de Amerikaanse cultuur is onmetelijk en zijn legende leeft voort in de harten van honkbalfans over de hele wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *